Personvern

Personvern

Disse retningslinjene for personvern gjelder for dette nettstedet og andre nettsteder som eies av Sobi og som er direkte lenket til denne policyen. Les nøye disse retningslinjene for personvern og ta gjerne kontakt med oss om du har noen spørsmål. 
Disse retningslinjene for personvern forklarer hvilken personlig informasjon som kan samles inn og behandles om deg ved et besøk på et Sobi-eid nettsted, som er hva denne policyen gjelder for, og hvordan vi bruker denne informasjonen. Den inneholder også en beskrivelse av personvernrettighetene dine. 

Personlig informasjon 

Vi kan samle inn personlig identifiserbar informasjon, hvilket betyr all informasjon relatert til en identifisert eller identifiserbar person, for eksempel navn, adresser, telefonnumre, e-postadresser, bostedsland, kun når du frivillig oppgir det når du registrerer deg eller på annen måte frivillig sender inn informasjon til oss. Noe av denne informasjonen kan være relatert til helsen din, som er spesielt sensitiv.

Dataansvarlig 

Swedish Orphan Biovitrum AS (“Sobi”), med registrerte kontorer i Dronning Eufemias gate 16. 0191 Oslo, mail.no@sobi.com, er databasens dataansvarlig og vil samle inn og behandle informasjonen din.

Juridisk grunnlag for behandling

Den personlige informasjonen du oppgir, brukes av Sobi på bakgrun av vår legitime interesse, for å vedlikeholde og forbedre nettstedet vårt og svare på forespørsler om informasjon og tjenester.
Noen personopplysninger du har gitt vil bli behandlet av Sobi etter at vi har mottatt ditt samtykke til behandlingen. I dette tilfellet vil vi gi deg ytterligere informasjon relatert til den spesifikke saken og be deg om å gi samtykke før behandling av disse personopplysningene. Hvis samtykket gjelder et barn under 18 år (eller en annen lavere alder som er bestemt av lokal lovgivning der du bor), må samtykket gis av en autorisert person med foreldreansvar for barnet. 

Data sendt inn av deg

Du kan besøke nettstedet vårt uten å registrere eller sende inn personlig informasjon. Du kan imidlertid sende inn personlig informasjon til oss via kontaktskjemaer eller gjennom en registreringsside. Hvis du registrerer eller sender inn personlig informasjon, for eksempel for å motta e-postoppdateringer, vil vi samle inn den personlige informasjon du har oppgitt, for eksempel navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse osv. når den blir frivillig sendt inn til oss. Det vil bli tydelig angitt om og når vi samler inn slik informasjon fra deg.
Hvordan vi vil bruke dine personlige data 
Ved å gi oss din personlige informasjon, godtar du at vi kan bruke informasjonen der det er tillatt i henhold til lokal lovgivning:

  • for å svare på spørsmålene eller forespørslene dine om informasjon og kommunisere med deg om nettstedet 
  • for å gi deg informasjon du har bedt om
  • for å overholde lokal lovgivning, for eksempel relatert til rapportering av informasjon om uønskede hendelser
  • for å vurdere søknaden din om ansettelse
  • ved å plassere informasjonskapsler på enheten din for at vi skal forstå hvordan besøkende engasjerer seg i og navigerer på nettstedet vårt, dette for å tilpasse og forbedre nettstedet og tilby våre besøkende en mer personlig tilpasset brukeropplevelse ved å levere innhold og funksjonalitet. For mer informasjon om hvordan vi bruker informasjonskapsler til dette formålet, hva informasjonskapsler er og hvordan du kan velge å fjerne informasjonskapsler fra enheten din, les vår side om Bruk av Cookies
  •  for andre formål som kan spesifiseres på nettstedet eller mobilapplikasjonen eller på annen måte avtalt mellom Sobi og deg

Vi bruker innsamlet informasjon, som ikke identifiserer enkeltpersoner, for å overvåke kundetrafikkmønstre til nettstedet og bestemte sider, samt nettstedsbruk, for å hjelpe oss med å forbedre sidens design og oppsett.

Direkte markedsføring 

Vi vil ikke bruke din personlige informasjon til markedsføringsaktiviteter med mindre du har gitt eksplisitt samtykke til å motta markedsføringskommunikasjon fra oss. 

Videreformidling til tredjepart 

Som tidligere nevnt, bruker vi tredjeparts leverandør som utfører tjenester for, eller med Sobi, og behandler personlig informasjon i henhold til våre retningslinjer i forhold til Sobi-eide nettsteder. For eksempel, for å forske, behandle informasjon eller vedlikeholde nettstedet, innholdet eller programmene våre. Slike tredjeparts leverandører har ikke mulighet til å bruke dataene til andre formål enn å tilby tjenester til eller med, Sobi. Sobi er ansvarlig for all behandling av disse dataene fra tredjepart og vil sørge for at disse leverandørene har inngått skriftlige avtaler som gjør at Sobi overholder forpliktelsene våre i henhold til retningslinjer for personvern og gjeldende lover. Din personlige informasjon vil ikke bli utlevert til andre tredjeparter med mindre du eksplisitt har gitt ditt samtykke til denne utleveringen, eller om det er lovpålagt.

Overføring av personopplysninger utenfor EU/EØS-området

Dette nettstedet eies og drives av Sobi i Norge, men informasjonen du oppgir kan være tilgjengelig eller bli overført til våre tilknyttede selskaper, leverandører eller leverandører i andre land, inkludert land utenfor Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (“EU/EØS”). Nivået på den juridiske beskyttelsen av personopplysninger er ikke det samme i alle land og gir kanskje ikke det samme beskyttelsesnivået som personvernlovene i EU/EØS eller i landet du bor i. I tilfelle en slik overføring vil Sobi gjøre en rimelig innsats og innføre sikkerhetstiltak i et forsøk på å holde informasjonen din sikker, og Sobi er ansvarlig for å sørge for at overføringen skjer i samsvar med denne personvernpolitikken og gjeldende lover. Du kan kontakte oss på mail.no@sobi.com hvis du har spørsmål om metodene vi bruker for å beskytte personlig informasjon som overføres utenfor EU/EØS.

Sikkerheten til den personlige informasjonen 

Vi innfører rimelige tiltak for å beskytte din personlige informasjon mot tap, misbruk, uautorisert tilgang, avsløring, endring eller ødeleggelse ved å bruke sikkerhetsforholdsregler som gir industristandardisert beskyttelse. Imidlertid kan ingen dataoverføring via Internett garanteres som helt sikker. Som et resultat av dette, i den grad det er tillatt i henhold til gjeldende lov, gir vi ingen garanti, uttrykkelig eller underforstått, angående sikkerheten eller integriteten til personlig informasjon.

Oppbevaring og sletting av personlig informasjon 

Vi vil kun oppbevare informasjonen din i den perioden som kreves for å oppfylle formålene som er beskrevet i disse retningslinjene for personvern, eller den perioden du har gitt samtykke til, med mindre det kreves en lengre oppbevaringsperiode ved lov. 

Informasjon om rettighetene dine 

Du har når som helst ha rett til å få tilgang til dine personlige opplysninger, å få dem rettet, slettet eller å overføre dem til andre organisasjoner på din forespørsel. Du har også rett til å motsette deg eller å begrense noe behandling, og der vi har bedt om ditt samtykke til å behandle din personlige informasjon, kan du når som helst trekke tilbake dette samtykket. Hvis du trekker tilbake samtykketet, vil vi stoppe all fremtidig bruk av din personlige informasjon (men hvis du har gitt ditt samtykke til å bruke din personlige informasjon i publikasjoner, for eksempel utdannings- eller markedsføringsmateriell, kan personopplysninger fortsette å vises i en periode i eventuelle publikasjoner som allerede er i omløp). 

Om du har spørsmål, forespørsler eller klager om hvordan vi behandler din personlige informasjon, kan du kontakte oss via e-postadressen: mail.no@sobi.com 

Hvis du har kommentarer eller klager angående håndteringen av dine personopplysninger, har du rett til å kontakte tilsynsmyndigheten i Norge (Datatilsynet, se denne lenken) eller i landet der du bor.

Lenker til andre nettsteder 

Dette nettstedet inneholder lenker til en rekke nettsteder som vi mener kan tilby nyttig informasjon for våre besøkende. Disse retningslinjene for personvern og forpliktelsene under dem gjelder ikke disse andre nettstedene (med mindre det andre nettstedet eies av Sobi og lenker direkte til denne policyen). Vi foreslår at du kontakter disse nettstedene direkte for informasjon om personvern, sikkerhet, data og innsamlingspolicyer. Sobi kan ikke holdes ansvarlig for handlinger fra eller innhold fra slike tredjeparts nettsteder.

Kontakt 

Vi tar gjerne imot spørsmål, forespørsler, kommentarer og klager du måtte ha angående denne personvernpolicyen. Ikke nøl med å kontakte oss ved å skrive en e-post til mail.no@sobi.com  

Velg bort ytterligere kommunikasjon fra Sobi

Hvis du har valgt å motta informasjon om våre produkter eller tjenester og ønsker å velge bort mottak av slik informasjon, kan du gjøre det ved å sende en e-post til mail.no@sobi.com. Du bør tydelig oppgi på all kommunikasjon: ditt navn, brukernavn (om aktuelt), registreringsdetaljer (om aktuelt) og navnet på nettstedet.

Endringer i disse retningslinjene for personvern 

Vi kan oppdatere dette nettstedets personvernregler fra tid til annen. Ved vesentlige endringer i personvernreglene (som betyr eventuelle endringer som vesentlig påvirker rettighetene dine), vil et midlertidig varsel bli publisert på nettstedet. 
 

Sist oppdatert: 30/03/2021